Les catalanes, les millors de la III Cursa vertical Cara Amón


Imatge d'alguns participants a la cursa de l'any passat

La III de la cursa vertical Cara Amón va obrir la Copa d'Espanya i el campionat de l'especialitat de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Les corredores catalanes van ser les millors; de les sis primeres posicions, tres van estar ocupades per catalanes. En homes, no va haver-hi tanta quantitat. Tot i així, els vencedors d'una i altra categoria van establir una nou rècord a la prova, disputada el passat cap de setmana a Barruera (Alta Ribagorça).

En fèmines, la victòria va ser per a la basca Oihana Kortazar amb 1h03'44", nou millor registre de la competició. Al podi va estar acompanyades per les catalanes Laura Orgué a un minut just i Mónica Saez a quasi cinc. Les dues representants de la selecció catalana de la FEEC, combinat que debutava a la Copa d'Espanya, Mònica Ardid i Silvia Leal van entrar en quarta i sisena posició respectivament.

En categoria masculina, el francès Didier Zago va establir un nou rècord al guanyar en 54'57". La segona plaça va ser per al seu compatriota Christophe Bassons a poc menys d'un minut. El gal va superar, quasi en el tram final, al representant de la selecció catalana de la FEEC Òscar Roig, finalment, tercer. L'altre membre del combinat autonòmic va ser Joan Freixa, que va creuar la meta sisè. Dos catalans més es van colar entre els deu primers, Josep Maria Pijuan, desè, i Josep Cuadrat, vuitè.

La cursa vertical Cara Amón celebra, aquest cap de setmana, la tercera edició. Enguany, s'ha convertit en el punt de partida de la Copa d'Espanya i de la II Copa Catalana de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Una prova que tot i la joventut va camí de consagrar-se, el 2012 serà la prova del quilòmetre vertical dels Skygames.

La Cara Amón és una ascensió al cim de les Roies del Cardet, a Barruera (Alta Ribargorça). Es tracta d'una muntanya de 2.450 metres i la cursa consta de 4'7 quilòmetres i més de 1.300 m. de desnivell positiu. La sortida serà des del mateix poble, a 1.080 m. fins al pic de 2.450 m. Pel que fa a la participació, que segons l'organització s'espera sigui al voltant dels 300, hi haurà la selecció catalana de l'especialitat, Joan Freixa, Òscar Roig, Sílvia Leal i Mònica Ardid. /Font

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...